Who's Online
None
CB Login
Last Update
Last Update:
29-01-2018 13:36

Op zaterdag 31 maart 2018 houden de Tigers hun jaarlijks jeugdtornooi. 18 teams uit België en Nederland zullen die dag, verdeeld over pupillen/miniemen en kadetten, hun geliefde sport beoefenen.

Indien ook jij graag aanwezig bent als speler of speelster, of met je team, meld je dan aan bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Kom je graag helpen op het veld, ben je graag umpire van dienst, wil je de handen uit de mouwen steken in een van onze tenten of onze keet, twijfel dan niet en meld je aan bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Uiteraard ben je ook altijd welkom om te supporteren of om de sfeer op te snuiven.

Laatst aangepast (maandag 29 januari 2018 14:36)

 

De kadetten speelden de afgelopen 3 weekends in de plaatsingstornooien voor Gold/Silver en deden dit op zeer overtuigende wijze. Ze eindigden namelijk als eerste in de poule Silver/Gold en spelen dus volgend jaar mee in Gold. Hier kunnen ze een gooi doen naar de titel "Kampioen van België".

Uitslagen en uiteindelijke rangschikking vind je hier:

http://vbsl.be/overzicht-resultaten-en-rankings-plaatsingstornooien-vbsl-jeugdcompetitie-2017/

Laatst aangepast (maandag 08 mei 2017 14:59)

 

Met een 14 - 9 overwinning op Zottegem, wisten onze kadetten Orange opnieuw kampioen te spelen in de Zilveren League

Mika Rosiers starte sterk met pitchen. Twee mooie veldacties zorgden voor 2 snelle outs. Een homerun en een tripple zorgde er echter voor dat Zottegem alsnog twee keer kon scoren in de eerste inning. Liefst 6 base on balls van de Zottegem pitcher, liet ons toe van 3 keer te scoren. We namen dan ook meteen de voorsprong. Een voorsprong welke we niet meer afgaven. Dankzij goed veldwerk en sterke pitching van Mika ( 2de inning ) en Ferre Vanhees ( 3de en 4de inning ) bracht ons op een tussenscore van 9 - 3. In de vijfde inning sloeg het hart van de line up van Zottegem echter opnieuw hard toe. Vijf hits op rij leverde hun 4 runs op. Zelf scoorden wij in de vijfde inning echter ook 2 maal, waardoor de tussenstand 11 - 7 werd. In de 6de en 7de inning gooide Arne Stalmans de deur op slot. Zottegem scoorden nog twee maal, wij wisten in de 6de inning nog 3 maal te scoren.

Na 6,5 inning staat de einduitslag van 14 - 9 op het bord. Eenvoudig was het niet, ook al wist Zottegem op geen enkel moment een echte vuist te maken. Orange speelde een zeer regelmatig seizoen, had slechts een paar dipjes, wist met goede pitching en sterk veldwerk uit te pakken en was aanvallend het sterkste team uit de reeks. Gemiddeld scoorde Orange 13 runs per wedstrijd.

Proficiat aan alle spelers en en coaches.

 

Dit weekend werd in Brasschaat het Belgisch kampioenschap betwist in 3 Little League categoriën: Majors (9-12), Intermediates (12-13) en Seniors (13-16).

In elk van deze categoriën kwamen Tigers in actie:

 • Majors: Warre Poesen en Lev Ambroos (team Flanders East)
 • Intermediates: Ferre Vanhees, Luca Pignatelli en Robin Francken (team Flanders)
 • Seniors: Nik Tormans en Arne Stalmans (team Flanders)

Bij de Majors wist team Flanders in een spannende finale tussen Flanders West en Flanders East te winnen met droge 0-13 cijfers. Hierdoor mogen Warre en Lev begin juli het Europees kampioenschap gaan betwisten in Kutno, Polen.

Bij de Intermediates werd er gewerkt met een best of 3 tussen Flanders en Wallonia/Brussels. Op zaterdag won Flanders de eerste wedstrijd. Op zondag werd de tweede wedstrijd gewonnen door Wallonia/Brussels, waardoor er een beslissende derde wedstrijd nodig was om te beslissen wie zich Belgisch Kampioen mocht noemen. Hier trok Flanders uiteindelijk het laken naar zich toe met 8-4. Hierdoor mogen Ferre, Luca en Robin eveneens begin juli hun kleuren gaan verdedigen op het Europees Kamioenschap in Praag, Tsjechië.

Bij de Senior League was het jammer genoeg minder spannend. Ook hier werd gewerkt met een best of 3 tussen Flanders en Wallonia/Brussels. Flanders won de eerste 2 wedstrijden met 20-5 en 2-20 en had dus geen derde wedstrijd nodig om zich Belgisch Kampioen te mogen noemen. Zij gaan de strijd aan met de rest van Europa begin juli in Novara, Italië.
Ook coach Marc Tormans gaat waarschijnlijk mee als coach van de Senior League naar Italië. Hij fungeerde als 1 van de coaches tijdens het Belgisch kampioenschap Senior League van team Flanders.

To be continued...

 
Uitslagen

Za 26/8

 • Pupillen 1 - Pupillen 2 5 - 9
 • 1e Ploeg- Hoboken 3 - 9
 • 1e Ploeg - Hoboken 2 - 9
 • SB Heren - Brussels 16 - 27

Z0 27/8

 • Kad Black - Heist od Berg FF - 09
 • Kad Orange - Brasschaat 8 - 10
 • SB Dames - Berendrecht 7 - 7

Za 2/9

 • 10:00 Sittard - Pupillen 1
 • 10:30 Beek - Pupillen 2
 • 13:00 Namen - 1e Ploeg
 • 15:30 Namen - 1e Ploeg

Zo 3/9

 • 10:00 Kad Orange - Merchtem
 • 13:00 SB Dames - Wielsbeke
 • 15:30 Wielsbeke - SB Dames @Basvelden

Woe 6/9

 • 18:00 Kad Orange - Beveren
Sunville Tigers powered by:
Random foto
Sunville Tigers on Facebook
Search
Baseball Quotes
I can TEACH you how to trow, hit and field the right way, but I cannot MAKE you do it the right way - JEFF TUFFORD