Who's Online
None
CB Login
Last Update
Last Update:
15-04-2019 19:57
Home Geschiedenis

Historiek

Opgericht in September 1987

In september 1987 werd onder leiding van de scouts Herman Rijkx, Benny Pirotte en Peter Indeherberghe een baseball club opgericht in Zonhoven. De club sloot zich, onder de naam “Zonhoven Originals” aan bij de KBBSF en kreeg stamnummer 37.

1988

Er kwam in dit eerste jaar al een wijziging in het bestuur en de club werd onder leiding van dit bestuur een feitelijke vereniging :

 • Herman Rijkx - voorzitter
 • Frans Rosiers - secretaris
 • Ivo Vanhees - penningmeester

Vanaf de eerste dag stelde de gemeente Zonhoven ons een veld ter beschikking op de basvelden. Met 10 spelende leden en een veld, begonnen wij aan ons eerste jaar competitie. En die competitie begon op spectaculaire wijze. Op vraag van de Waalse liga werd de openingswedstrijd tegen de Rebels uit Luik, in het Heizelstadion gespeeld.
Dat jaar eindigden we 6de in 3de nationale en werden we op vraag van onze Amerikaanse trainer Cipriano “CIP” Alvarado de Sunville Tigers

1989

Na één jaar competitie was het ledenaantal gegroeid tot 25, waarvan 17 spelers , en speelden wij mee om de titel in 3de nationale. Onder leiding van de Amerikaanse hoofdcoach Mark “FRENCHI” Heffner en zijn assistent Roland Gutierres, behaalden wij in de derde afdeling een zeer verdienstelijke tweede plaats. Enkel St-Truiden, toen voorzien van 5 Amerikanen, kon ons voorblijven in de eindstand.

Het bestuur werd uitgebreid en kreeg hulp van Marc Schorpion. Dit bestuur veranderde de feitelijke vereniging in een VZW.

1990

Na de tweede plaats behaald te hebben in 1989, werd er in 1990 onder leiding van dezelfde trainers Frenchi en Roland, met 19 spelers kampioen gespeeld in 3de nationale. Aan deze titel hing de promotie naar 2de nationale vast.

Datzelfde jaar brachten wij voor de allereerste keer in Limburg, onder leiding van hoofdcoach Daniel “DAN” E. Scott en zijn assistenten Rosiers Luc en Koen Rottie een 15-talige cadettenploeg in competitie.

1991

Roland vertrok terug naar Amerika en werd vervangen door Karel Dillen. Frenchi en Karel coachen 22 spelers naar een verdienstelijke 3de plaats in 2de afdeling. Spartans Deurne werd kampioen. De coachinggroep van de kadetten werd uitgebreid met Raf Martens en wist een zeer verdienstelijke 3de plaats te behalen.

Voor de allereerste keer werden er ook Limburgers geselecteerd voor de Nationale teams. Zo waren er 3 selecties voor de nationale cadetten, Phillippe Pignatelli, Gert Rosiers en Leslie Vanhees, en werd Tom Geukens als miniem geselecteerd voor een 26 landen tornooi in Japan.

1992

In 1992 kreeg het bestuur een uitbreiding en wat wijzigingen:

 • Herman Rijkx - Voorzitter
 • Frans Rosiers - secretaris
 • Vanhees Johan - penningmeester
 • Meyers Nadine - Public Relations
 • Rosiers Luc - materiaal beheer

De club werd rustig groter en we gingen met 3 teams in competitie: senioren, reserven en miniemen. De softball dames maakten zich onder leiding van Ronny De Pauw, klaar voor de competitie. Bij de senioren was Frenchi terug naar de States verhuist en hadden John “WILLIAM” Debbaut samen met assisten Herman Rijkx de leiding over genomen. De miniemen leren het spelletje van Luc & Gert Rosiers en Philippe Pignatelli.

Philippe Pignatelli en Gert Rosiers worden opgenomen in het nationale junioren team, Tom Geukens mag met de nationale miniemen naar het europees kampioenschap in Praag, terwijl Timmy Vanhees er bij mag zijn in Japan voor het 26 landentornooi.

Belofte maakt schuld, tegenover de schepen van sport ( Lisette Croes ) was door onze secretaris ( Frans Rosiers ) beloofd dat indien zij voor een nieuw veld zorgde wij een inhuldigingsmatch zouden verzorgen. Op 8 Juli om 18 uur wordt het veld, waar we nu nog steeds spelen, met veel toeters en bellen ingespeeld door de nationale teams van BELGIE en AUSTRALIE. Dhr Sim Hardies riep er zijn laatste internationale match en werd er in de bloemen gezet.

En om het jaar compleet temaken worden er van 14 tot 21 Juli 4 wedstrijden voor het europees kampioenschap junioren op de basvelden gespeeld.

De wedstrijden:

 • 14 Juli om 11.00 uur Nederland – Roemenie
 • 16 Juli om 10.00 uur Tsjechoslowakije – Zweden
 • 16 Juli om 14.00 uur Spanje – Polen
 • 16 Juli om 18.00 uur België – Estland

Met in de Belgische selectie de Tigers Philippe Pignatelli en Gert Rosiers.

1993

Met ex PSV speler Frits Kampes aan het roer, zou 1993 het jaar van de grote doorbraak moeten worden voor onze senioren. Ondertussen speelden wij met een cadetten en miniemen ploeg in competitie en zagen wij onze softball dames en reserve afhaken. De coachinggroep van de cadetten bestond uit Luc en Gert Rosiers en Raf Martens. De miniemen werden gecoacht door Raymond Valkeneers en Carlo Gorissen.

Maar ook binnen het bestuur kwamen er wijzigingen:

 • Herman Rijkx - voorzitter
 • Dresbach Gert - secretaris
 • Vanhees Johan - penningmeester
 • Meyers Nadine - Public Relations
 • Rosiers Frans - begeleider senioren
 • Rosiers Luc - materiaal beheer

Luc Rosiers had dit seizoen zijn beste jaar en werd hiervoor beloond met een selectie in de nationale ploeg. Tijdens de Europese kampioenschapen in Stockholm, Zweden, waar Luc als enige 2de klasse speler aanwezig was, zette hij aan slag een mooie prestatie neer en werd hij ook nog als pitcher gebruikt.

Het eerste team raasde ondertussen door de kompetitie en op 4 matchen van het einde waren zij nog steeds ongeslagen. De titel en promotie naar eerste wenkte voor onze senioren. Heelaas, door duistere krachten verloren wij alle vier die wedstrijden en ook de play off tegen Zeeuwse honk werd verloren. Geen promotie en veel hommeles in de spelersgroep en het bestuur.

Gert en Luc Rosiers verhuisden naar eerste klasser Antwerp Eagles en de rest van de groep spatte uiteen, een deel ging naar de Limburg White Sox en sommigen stopten gewoon met spelen.

1994

Door de mislukte promotie, was het eerste team volledig uit elkaar gevallen. Het werd voor het eerste team dan ook vooral een jaar van overleven. Er werd met de bond afgesproken dat de Tigers in vierde afdeling mochten herbeginnen. Maar ook deze reddingspoging draaide op een sisser uit. Het einde van de competitie werd net niet gehaald.

Bij de jeugd draaide het ondertussen vrij goed. Luc, Gert en Raf kregen een aardige kadetten ploeg bij elkaar en wisten de allereerste jeugdtitel ooit binnen te halen. De kadetten werden kampioen van de European League. De miniemen speelden ondertussen onder leiding van Carlo en Raymond en wisten dit op een bevredigende manier te doen.

1995

Ook in 1995 was er niet veel te beleven binnen de club. Van een seniorenteam was er geen sprake en ook aan het miniemen verhaal was een einde gekomen. Enkel het cadettenteam bleef nog over. Dit speelde opnieuw een sterk seizoen en werd uiteindelijk knap derde na de kruisfinale nipt verloren te hebben tegen de toekomstige kampioen Luchtball Greys.

1996

Na twee donkere jaren, brengt de club een bijna volledig vernieuwd seniorenteam tussen de lijnen. Luc Rosiers verlaat de eerste afdeling en keert terug naar Zonhoven om daar speler coach te worden van het senioren team. Zijn taak als hoofdcoach van de kadetten geeft hij door aan Ivo Van Hees.

1997

De club bestaat tien jaar en viert dit op een zeer bescheiden manier. Het bestuur telt zes leden.

 • Van Hees Ivo - voorzitter
 • Rosiers Frans - secretaris
 • Ooms Agnes - penningmeester
 • Bex Marc - bestuurslid
 • Jansen Gilbert - bestuurslid
 • Sikora Jozef - bestuurslid

Al bij al draait de club op een zacht pitje. We beschikken namelijk over slechts één team in competitie. De senioren spelen, na promotie afgedwongen te hebben het vorige jaar, onder leiding van Luc Rosiers in derde afdeling. Dit jonge team behaalt een zeer knappe derde plaats tijdens de competitie. Ivo Van Hees traint de jeugd, welke recreatief bezig zijn.

1998

Tijdens het seizoen van '98 bestaat het bestuur uit 5 mensen. Gilbert Jansen verlaat het bestuur.

 • Van Hees Ivo - voorzitter
 • Rosiers Frans - secretaris
 • Ooms Agnes - penningmeester
 • Bex Marc - bestuurslid
 • Sikora Jozef - bestuurslid

Tot onze grote spijt geeft het recreatief bezig zijn met de jeugd niet het resultaat wat wij graag zouden zien. Er wordt dan ook beslist niet in competitie te gaan met de jeugd. Enkel de senioren blijven nog over. Zij spelen opnieuw, onder leiding van Luc Rosiers, een zeer sterk seizoen en worden netjes tweede. Deze tweede plaats geeft recht op promotie.

1999

Het bestuur wijzigt niet. De club kan blijven rekenen op de vijf hard werkende bestuursleden.
Het seniorenteam speelt opnieuw een degelijke competitie. Tweede afdeling bestaat uit twee reeksen. De drie beste van elke reeks spelen een eindronde om de titel van tweede afdeling. Het hoofddoel van het jaar was deze eindronde bereiken. De senioren slaagden daar met glans in en worden uiteindelijk derde.
Opnieuw wordt er werk gemaakt van een softball dames team. Dit team traint en speelt recreatief onder leiding van Patrick Pirotte.

2000

Ook in het jaar 2000 wijzigt het bestuur niet.

De senioren krijgen de kans te bevestigen dat zij thuis horen in tweede afdeling. Met de versterking van werper Herman Vangijlswijk doen zij dit op succesvolle manier? Het seizoen wordt beëindigd met een tweede plaats.
Het softball dames team is in competitie gestart en speelt het hele jaar al hun wedstrijden.

2001

Voor het bestuur zijn er een paar jaren van stabiliteit ontstaan. Er doet zich opnieuw geen wijziging voor.

Op vraag van de White Sox komt er een fusie. Net voor begin van de competitie trokken zij plots hun team terug uit de competitie. De spelers van de White Sox zagen zo hun speelkansen verdwijnen en kwamen bij ons terecht met de vraag om te kunnen spelen. Het bestuur nam de beslissing twee teams in te schrijven en vroeg aan de bond dit tweede team in te schrijven in derde afdeling. Dit team nam zo de plaats in van de White Sox.

Door deze situatie komt Herman Luc bijstaan bij het coachen. De twee krijgen de moeilijke taak een stevig gewijzigd eerste team klaar te stomen om in tweede afdeling te blijven en slagen in hun taak. Met de medewerking van Herman lukt het ons om een spelershome te creëren. De keet wordt werkelijkheid en zal er met de jaren voor zorgen dat er een echt clubgevoel ontstaat.

De fusie komt er niet. De samenwerking met de Sox draait uit op een sisser. Niet iedereen zag een verdere samenwerking zitten. Een paar Sox spelers vraagt zijn transfer naar Zonhoven aan. Geen enkele Tiger ruilt zijn uniform voor een Sox uniform.
Het softball dames team heeft de promotie naar tweede afdeling net gemist.
Vanaf dit jaar zijn wij ook via de wereld van het internet bereikbaar.

2002

Er komt een zeer moeilijk jaar aan. Luc Rosiers wordt opnieuw vader en neemt een stapje terug om wat meer vrije tijd te hebben voor zijn gezin. Herman neemt de coaching volledig op zich. Nog voor de competitie begint ontstaat er ruzie in de club. Herman stopt met coachen, Ivo geeft zijn ontslag als voorzitter en Frans Rosiers wordt voorzitter. John Otto neemt de taak van coach bij de senioren op zich. Spijtig genoeg kan ook hij het tij niet keren. Nog voor het einde van het seizoen neemt Luc Rosiers de coaching terug op zich.
Door de problemen rond het eerste team beslist de nieuwe voorzitter terug meer werk te maken van een degelijke jeugdwerking. Robin Sikora neemt de taak op zich te starten en krijgt versterking van Luc Joly.

Softbal heren in competitie onder leiding van Norbert Celis
Softball recreanten gestart. Zij spelen enkel tornooien.
Dames in tweede
Senioren I zitten opnieuw bij de zes beste
Senioren II krijgt een moeilijk en onwennig seizoen.

2003 - 2006

In de jaren vanaf 2003 tem 2006 wordt er zeer hard gewerkt aan het uitbouwen van een jeugdwerking. Luc Rosiers is ondertussen gestopt met spelen en heeft zich vanaf 2004 mee ingezet voor de jeugd. In eerste instantie komt er een cadettenteam welk de kneepjes van het vak leert van Luc Joly. Na een paar jaar van hard werken is er in 2006 niet alleen een kadettenteam, maar ook een pupillenteam. Op een gegeven moment telt onze club in het jaar 2006 maar liefst 37 pupillen. In dezelfde periode hebben we het ene jaar wel en het andere jaar geen seniorenteam.

2007

Het bestuur in 2007:

 • Rosiers Frans - voorzitter en begeleider senioren
 • Celis Norbert - secretaris
 • Rosiers Luc - penningmeester en matieraal beheer

Het jaar van ons 20 jarig bestaan maakten we gebruik van de diensten van Venezolaan en ex prof Jose Castilla. Ook al hebben we geen senioren in competitie, toch zal Jose helpen van 2007 een feestjaar te maken. Hij fungeert niet alleen als hoofdcoach van het miniementeam, maar helpt verder dagelijks training geven aan de verschillende teams binnen de club.
De miniemen halen de beste resultaten en eindigen derde in de Nationale competitie. De andere jeugdteams spelen weliswaar elk in een lagere reeks, maar ook zij weten in deze reeksen mooie resultaten neer te zetten. De kadetten behaalde de derde plaats in hun reeks. De pupillen deden net iets beter en behaalde een mooie tweede plaats.
Verder hadden we in 2007 nog een softballdamesteam in competitie. Bij hun stond het uitbreiden van de kern als hoofddoel op het menu. Dit doel werd netjes behaald.

2008

Het jaar 2008 is voor de club een heus topjaar. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de club, hebben we meer dan 100 leden.
Na een afwezigheid van een jaar, doen onze senioren opnieuw mee in de Belgische competitie. Verder hebben we dit jaar junioren, aspiranten, pupillen en softball dames in competitie. Ook onze recreanten spelen in competitievorm en weten geschiedenis te schrijven door in de allereerste Belgische finale voor slowpitch teams te spelen. De pupillen behaalde, net zoals in 2007, een mooie tweede plaats.
Onze aspirantenteam werd voornamelijk gevormd door laatstejaars miniemen. De jonge leeftijd van dit team gaf dat er meer werd verloren dan gewonnen, toch was het voor dit team een zeer leerrijk jaar.
Ook bij de junioren zien we een zeer jong team. Zij wisten echter meer wel wedstrijden te winnen dan te verliezen en tonen daarbij duidelijk hun talenten.
Het kersverse seniorenteam weet de competitie af te sluiten met een vierde plaats.
Bij de dames komt de aangekondigde verbreding van de kern er niet. Sommige dames stoppen met spelen, andere beginnen zelfs niet aan de competitie. Toch lukt het, ondanks deze zeer smalle kern, van bijna al de wedstrijden te spelen.
Ook dit jaar pakten we uit met een primeur om U tegen te zeggen. Op zaterdag 27 november kregen onze pitchers een training van Major League pitcher Rick van den Hurk. Het werd een dag om nooit te vergeten.

2009

Het bestuur in 2009 wordt fors uitgebreid en telt maar liefst 9 leden:

 • Rosiers Frans - voorzitter
 • Celis Norbert - secretaris
 • Rosiers Luc - penningmeester
 • Paroline Marco - begeleider senioren
 • Kuenen Patrick - begeleider aspiranten
 • Tormans Marc - webmaster
 • Labanowski Jessica - Beheer kantine en kledij
 • Joly Luc - bestuurslid
 • Lodewijckx Evie - bestuurslid

De jeugdwerking begint nu echt vruchten af te werpen. Bewijs hiervan zijn de drie spelers welke geselecteerd worden voor de Flanders Baseball Academy. Axel en Yves Poesmans behoren tot het select groepje kadetten, Nik Tormans tot het select groepje miniemen.
Dit jaar maakt onze club kennis met Gerold Herkul. Gerold komt onze goed draaiende jeugdwerking versterken. Hij vervangt coach Marcel bij de aspiranten en leidt hun samen met Harold Poesmans naar de titel in reeks 3e klasse R. Voor de club is het de eerste jeugdtitel sinds jaren.
Voor de senioren wordt het een zeer gek jaar. Zij spelen met veel machtsvertoon kampioen, maar worden door een paar rare beslissingen vanwege de bondszijde, naar de tweede plaats terug gestuurd. In de play offs om een bijkomende stijger, verliezen zij nipt van Leuven. Uiteindelijk krijgen we van de bond toch ons gelijk en de titel werd dan ook terecht toegewezen aan Zonhoven.
En nog is het titelverhaal niet gedaan, want ook onze dames, welke ondertussen in derde afdeling speelden, worden kampioen. Liefst drie kampioenenploegen in 2009. Wanneer gaan we dit nog eens overdoen?
Met de club gaat het dan ook zeer goed. We hebben dit jaar weliswaar net geen 100 leden, maar toch kunnen we zonder problemen 5 teams in competitie ( Senioren, aspiranten, pupillen, dames en slow pitch softball ) brengen. En ook bij onze allerkleinste, de peanuts, is het met 12 spelertjes een zeer leuk jaar.

2010

Onze club krijgt in 2010 een zware klap; onze voorzitter Frans Rosiers laat het leven.
We kunnen gerust stellen dat 2010 over het algemeen een moeilijk jaar werd. Zowel bij de senioren als bij de kadetten tellen we iets van een 20 spelers. Te veel voor één team, maar ook te weinig voor twee teams. Toch nemen we de beslissing om zowel met twee senioren als met twee kadettenteams in competitie te gaan. Bij de kadetten geraken we het hele jaar rond door zonder ook maar één wedstrijd te moeten missen. Bij de senioren loopt het iets moeilijker en ontstaat er, onder leiding van een paar individuen, de nodige onrust. Resultaat is dat senioren 1 terug degradeert naar derde klasse en dat senioren 2 nog voor het eind van de competitie opgedoekt dient te worden.
Ondanks de problemen bij de senioren, wordt 2010 voor de jeugdwerking een absoluut topjaar. Met maar liefst 7 geselecteerden voor het FBA. Bij de miniemen wordt Nik Tormans vergezeld door Laurika Rosiers, Arne Stalmans en Remco Ackx. Bij de kadetten krijgen Axel en Yves Poesmans gezelschap van Daan Kuenen.
Ook de verschillende jeugdteams leveren prachtige resultaten. Het eerste kadettenteam behaalt in de Gouden reeks een mooie vierde plaats. Het tweede kadettenteam neemt, net zoals de pupillen, vrede met een knappe tweede plaats.
In tegenstelling tot onze senioren, weten de dames zich wel in tweede afdeling te houden. Tijdens spannende play down wedstrijden, weten zij twee maal van de Brown Boys te winnen.
We tellen in 2010 opnieuw iets meer dan 100 leden. Tegen het einde van het seizoen staat de teller zelfs stil op 110. Vooral bij de peanuts draait het ongelooflijk goed. In totaal zien we in 2010 meer dan 15 peanuts opdagen. Verschillende van hun zullen in 2011 bij de pupillen mogen tonen wat ze kunnen.

2011

Met onder anderen het overlijden van onze voorzitter Frans, in 2010, krijgt het bestuur in 2011 een heel andere vorm:

 • Kuenen Patrick voorzitter
 • Celis Norbert secretaris
 • Rosiers Luc penningmeester
 • Tormans Marc webmaster
 • Joly Luc bestuurslid
 • Lodewijckx Evie bestuurslid
 • Poesen Dirk Kledij beheer

Reeds sinds het tweede bestaansjaar – 1989 – zijn we binnen de club bezig met een jeugdwerking. Maar goed ook, want later blijkt dat het deze jeugdwerking is welke er voor zorgt dat onze club vandaag de dag nog steeds bestaat. Onze jeugdwerking is ondertussen uitgewerkt tot een volwaardige jeugdwerking met elk jaar wel één of ander succes. Na de problemen met de senioren in 2010 hadden we beslist de kaart van de jeugd volledig te trekken. Dit werd min of meer een gedeeld succes. Ons zeer jonge team – voor een stuk bestaande uit laatstejaars kadetten – wist de play-offs te behalen en kon op de allerlaatste speeldag van het seizoen winnen van kampioen Luik. Toch waren er ook nu weer een paar minpunten. Zo liet onze coach weten er een tijdje tussenuit te gaan omwille van de geboorte van zijn tweede kind en lieten een paar talentvolle spelers ons weten dat ze voor volgend jaar op zoek zijn gegaan naar een grotere uitdaging. Dit met de bedoeling hun baseball kunnen en kennis te verrijken.

Maar 2011 werd zonder twijfel het jaar van Norbert zijn team, onze recreanten. Dit team won zo wat alles wat er op recreantengebied te winnen valt in België. Een knappe eerste landstitel bij de slow pitch en tal van eerste plaatsen op allerlei tornooien.
Bij de jeugd blijft het ondertussen hard gaan, want ook 2011 wordt voor de jeugdwerking een topjaar. Met opnieuw 6 geselecteerde voor het FBA. Bij de miniemen wordt Nik Tormans vergezeld door Laurika Rosiers en Arne Stalmans. Bij de kadetten blijven Axel en Yves Poesmans en Daan Kuenen geselecteerd.

2012

Het bestuur van 2012 blijft hetzelfde als dit van 2011.

We krijgen in 2012 op sportief vlak een kleine tegenslag. Twee van onze meest getalenteerde jeugdproducten, Axel en Yves, ruilen onze club in met die van Brasschaat. Het seniorenteam vindt hierdoor niet meteen zijn draai en zet in het begin van het seizoen een mindere serie wedstrijden neer. Naar het einde toe bewijst het team van hoofdcoach Wouter Bex over voldoende jeugdig talent te beschikken om, samen met een aantal laatstejaars kadetten, een knappe reeks van wins neer te zetten.

Onze groep peanuts heeft, net zoals in 2011, niet meteen veel aanhang. De aanwezig peanuts werken op speelse manier aan hun basisvaardigheden. Uit deze groep volgen opnieuw een paar talentvolle spelertjes voor het pupillenteam van 2013.

Het zeer jonge pupillenteam speelt sterker dan verwacht. Opnieuw behalen zij een plaats in de top drie, iets wat op voorhand niet als mogelijk werd beschouwd. Niet alleen spelen zij de pannen van het dak, de groep wordt ondertussen ook steeds groter. We starten naar het einde van het seizoen toe met de voorbereidingen om in 2013 twee pupillenteams in competitie te brengen. De coaching groep krijgt hiervoor de nodige uitbreiding.

Marc Tormans is de opgekomen pupillen gevolgd en neemt de taak van hoofdcoach bij de kadetten op zich. Die pas opgekomen pupillen zorgen bij de kadetten voor een goede basis en stabiliteit. Er wordt zeer hard gewerkt aan het team en de resultaten blijven dan ook niet uit. Het team bereikt de zilveren reeks en zet met regelmaat zeer knappe wedstrijden neer.

Bij de recreanten staat het Europees kampioenschap in Pardubice op de agenda. Het wordt een zeer leerrijke ervaring. Op het tornooi wordt een knappe zevende plaats behaald. Tussen al deze ervaren amateurs, zijn onze recreanten niet geheel zonder succes gebleven. En dat is al een topprestatie op zich.

Ons damesteam maakt opnieuw een solide jaar door in tweede afdeling. De groep dunt echter uit en heeft nood aan wat extra speelsters. Of 2013 ons die speelsters gaat bezorgen is maar de vraag.

2013

Het bestuur maakt een stabiele periode door en blijft voor het grootste gedeelte van 2013 hetzelfde.

Tegen het einde van het jaar, vervoegd Wouter Bex het bestuur. Bij de senioren krijgen we in 2013 versterking via onze jeugdwerking. Een paar goed opgeleide kadetten maakt zijn intrede in deze groep. Verder hebben we vooral aan coachzijde een positief jaar achter de rug. Wouter Bex en Mario Carlone nemen de coachtaken op zich. Tijdens de wintermaanden hebben onze senioren kennis mogen maken met Rik Ruts. Samen met Wouter en Mario heeft hij de basis gelegd voor een sterk seizoen. De competitie wordt afgesloten met een knappe tweede plaats. Tijdens de barrage wedstrijden tegen de voorlaatste uit tweede afdeling, wordt de tegenstander, Wielsbeke Pitbulls, omver geblazen. In 2014 zullen wij dan ook terug aanwezig zijn in tweede afdeling. Dit dankzij het harde werk wat wij de laatste jaren in onze jeugdwerking hebben gestoken. En die jeugdwerking draait op nog hogere toeren.

Bij de pupillen is het in 2013 pas echt kermis. Want we brengen maar liefst twee pupillenteams in competitie. Een twaalftal zeer getalenteerde spelers, vormt de basis voor Red en Blue. Dankzij de brede coachinggroep, welke onder leiding van Luc Rosiers en Dirk Poesen staat, worden beide teams naar een ongelooflijk niveau getild. Blue wordt kampioen. Red neemt de eervolle tweede plaats in.

Tegen de start van de competitie is de kadettengroep redelijk uitgedund. Een aantal kadetten zijn over gegaan naar de senioren en de opgekomen pupillen zijn niet doorgekomen zoals gewenst. Toch wordt er hard gewerkt in deze groep. Voor het seizoen eindigt, tellen de kadetten maar liefst 23 leden, waarvan 11 dames. 8 Van deze dames zullen in het seizoen van 2014 ons damesteam gaan versterken.

Het verhaal van de recreanten heeft plaats moeten maken voor een ander verhaal, de softball heren. In hun eerste jaar in de reserve competitie, spelen zij een zeer verdienstelijke rol en worden zij uiteindelijk vierde.

Ook in 2013 maakt ons damesteam een solide jaar door in tweede afdeling. Er zijn weliswaar weer een paar dames vertrokken, maar via de jeugdwerking en de recreantenwerking, zijn er toch wat dames toegevoegd aan het team van coach Luc Joly. Voor 2014 lijkt er voldoende versterking op te komen vanaf het kadettenteam.

2014

In 2014 heeft het bestuur versterking gekregen vanuit de hoek van de ouders van onze jeugdspelers. Twee verschillende groepen werden opgestart. Aan de ene kant is de denktank ontstaan, aan de andere kant de groep voor het inrichten van de evenementen. Uit deze twee groepen komen Koen Stalmans en Dirk Hendriks het bestuur versterken.

De senioren krijgen een zeer moeilijk jaar. Ze kunnen in de reguliere competitie slechts 1 keer winnen. Met gevolg dat er barrage wedstrijden volgen tegen de tweede uit derde afdeling. In deze best of three blijkt al heel snel dat wij toch een maatje te groot zijn voor de derde afdeling. Met 18 – 2 en 0 – 10 wordt er op overtuigende wijze gewonnen van de Rebels uit Luik. Het is geleden van 2002 dat we twee jaar op rij in de tweede afdeling doorbrengen. Toch krijgen we ook nu weer minder goed nieuws. Daan Kuenen, een topproduct van onze eigen jeugdwerking, verlaat onze club en gaat zijn kunnen testen bij eerste klasser Brasschaat.

Onze jeugdwerking kent een nieuw hoogtepunt. En wat voor één. Nadat onze pupillen in 2013 al zorgde voor een eerste en tweede plaats in de competitie, doen ze dit in 2014 nog eens netjes over. Ze doen zelfs nog straffer, want voor de eerste keer in de geschiedenis van de Nederlandse bond, kan je twee maal in 1 jaar kampioen worden. Je mag twee keer raden welke teams er twee maal op de eerste en tweede plaats eindigden. Daarbovenop hebben ook onze kadetten een titel te vieren. Namelijk die van de Silver League. In 2014 konden we met onze jeugdteams dan ook 3 kampioenstitels vieren. Vanuit de groep kadetten stromen een paar talentvolle spelers door naar het seniorenteam, om daar in 2015 voor de nodige versterking te zorgen. Ook vanuit de pupillen schuiven er veel spelers door. Een hele groep zelfs, met opnieuw een aantal zeer talentvolle spelers. Met het wegvallen van het jeugdteam van de White Sox uit Bokrijk, ziet het er naar uit dat we in 2015 opnieuw een extra team mogen inschrijven in de competitie. Bij de pupillen zal er heel waarschijnlijk opnieuw met twee teams worden ingeschreven en ook bij de kadetten is de kans zeer groot dat er straks twee teams starten aan het begin van de nieuwe competitie.

Ons damesteam heeft spijtig genoeg niet deelgenomen aan de competitie van 2014. Maar niet getreurd, want ook zij zullen vanaf 2015 mogen genieten van onze jeugdwerking. Een aantal dames welke onze jeugd doorlopen hebben, melden zich ondertussen aan om mee te gaan softballen.

De softball heren spelen opnieuw een zeer sterk seizoen. Zij worden opnieuw knap vierde. Voor het zesde jaar op rij tellen wij meer dan 100 leden. De teller staat op het einde van het seizoen stil op 110 leden.

2015

Het bestuur heeft er met Koen en Dirk en hun echtgenoten een paar harder werkers bij gekregen. Deze hulp is zeer welkom, want achter de schermen wordt er zeer hard gewerkt aan de toekomst van de club, en dan in het bijzonder aan de infrastructuur.

De senioren spelen het tweede jaar op rij in tweede afdeling. Het zeer jonge team heeft tijdens de winter opnieuw versterking gekregen vanuit de jeugd. Niet alleen komen er weer een paar talentvolle spelers over, er komt met Marc Tormans ook een ervaren coach over. Marc wordt hoofdcoach van de senioren en onder zijn leiding weten de senioren een vijftal wedstrijden te winnen. De voorlaatste plaats geeft barragewedstrijden als gevolgd. Opnieuw komen onze senioren de Rebels uit Luik tegen. Opnieuw is het verschil tussen ons en Luik te groot en dus zullen de Tigers ook in 2016 weer uitkomen in tweede afdeling. Tijdens de winter 2015 – 2016 komt er geen versterking op vanuit de jeugd, wel komt Daan Kuenen, na een jaar Brasschaat Braves, terug naar de oude stal. Met Daan erbij en een team wat weer een jaartje tweede klasse ervaring rijker is, wordt het doel volgend jaar bijgesteld. Top 4 moet in 2016 haalbaar zijn.

De jeugdwerking loopt van het ene hoogtepunt over naar het andere. In 2015 hebben we niet alleen twee pupillenteams in competitie gebracht, we hebben ook een beeballteam en twee kadettenteams in competitie gebracht. Pupillen Blue wordt knap kampioen en ook onze beide kadettenteams worden kampioen. Beiden in de zilveren reeks, dit nadat ze op exact hetzelfde aantal gewonnen wedstrijden en exact hetzelfde aantal runs verschil de competitie beëindigen. Voor de twee jonge kadettenteams, is dat niet slecht gespeeld. Het geeft onze kadetten voor het tweede jaar op rij de kampioenstitel in de Silver League.

Ook in 2016 zullen er minstens 2 pupillen en 2 kadettenteams aan de competitie starten. Met meer dan 60 jeugdspelers, waarvan 33 kadetten, bestaat de kans zelfs dat er een derde kadettenteam in competitie wordt gebracht. De winter zal hier duidelijkheid in brengen.

De softball dames hebben voor de eerste keer mogen profiteren van onze jeugdwerking. Met Laurika Rosiers hebben zij er een toptalentje bij gekregen. Het eerste in een rij van velen. Want vanuit kadettenhoek werd er met regelmaat aangevuld bij de dames. Ook Lara Francken is zo een opkomend talent welk met regelmaat met onze dames meespeelde. Maar ook vanuit de hoek van de White Sox werden onze dames aangevuld met 3 extra leden.

De softball heren spelen opnieuw een zeer sterk seizoen. Zij worden opnieuw knap vierde. Spijtig genoeg beëindigen zij het seizoen in mineur. Te weinig spelers aanwezig op de trainingen gooit vele vragen voor het seizoen 2016.

Op het eind van het seizoen 2015 behoren we officieel tot de grootste clubs van België. We tellen maar liefst 120 leden.

Laatst aangepast (maandag 23 januari 2017 09:51)

 
Uitslagen

Zaterdag 18/8

 • 10:00 Kad Orange - Sittard 11-7
 • 13:00 Sittard - Junioren 4-9

Zondag 19/8

 • 10:00 Brasschaat - Kad Black 13-4
 • 15:30 Luik - Senioren 18-8

Zaterdag 25/8

 • 10:00 Pupillen - Maastricht
 • 10:30 Kad Orange - PSV
 • 12:00 Junioren - Sittard
 • 13:00 PSV - Kad Orange @Basvelden
 • 14:00 Junioren - Sittard
 • 16:30 Titans - SB Heren

Zondag 26/8

 • 10:00 Namur - Kad Black
 • 15:30 Senioren - Braine
Sunville Tigers powered by:
Random foto
Sunville Tigers on Facebook
Search
Baseball Quotes
I can TEACH you how to trow, hit and field the right way, but I cannot MAKE you do it the right way - JEFF TUFFORD